Μεσογειακή Διατροφή: Το Μοντέλο Υγείας!
Αναφερόμενοι σε βασικές αρχές της Μεσογειακής Διατροφής, ένα πρότυπο τόσο κοντά στις ρίζες μας όσο και μακριά από τις δυτικές ανθυγιεινές συνήθειες που δυστυχώς έχουμε υιοθετήσει πλέον στην καθημερινότητά μας.
Η Γεωργία Καπώλη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, στην εισήγησή της μίλησε για την Μεσογειακή Διατροφή, από τη θεωρία ως την πράξη. Έκανε αναφορές στα συστατικά της, στις μερίδες που αναλογούν στην ημέρα μας και στον περιορισμό της τροφής που σε συνδυασμό με την αυξημένη φυσική δραστηριότητα οδηγούν στην μακροζωία.
Στάθηκε σε συγκεκριμένες Υγιεινές Διατροφικές Επιλογές και ανέλυσε την Iσορροπία ως βασική αρχή, εφαρμόσιμη με κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες.
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα ερευνών της Επιστημονικής Ομάδας “ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ” σε συνδυασμό με στατιστικά και δεδομένα-καθρέφτη της συμπεριφοράς μας μέσα από τον οποίο μπορούμε να βελτιωθούμε- παρουσίασε ο Νίκος Θυμιανίδης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc, Επιστημονικός Διευθυντής ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Μεγάρων και Υπεύθυνος της διοργάνωσης των σεμιναρίων.
Ανάμεσα σε αυτά, χαρακτηριστικά παραθέτουμε το εντυπωσιακό ποσοστό του 51% των Ελληνίδων που προσπαθούν να χάσουν βάρος, ενώ 36% είναι σε δίαιτα.
«Κανένα μακροπρόθεσμο θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να υπάρξει στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, εάν δε μεταβληθεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη διατροφή μας, τόνισαν οι δύο εισηγητές. Η εκμάθηση του σωστού τρόπου διατροφής και η υιοθέτηση ισορροπημένης διαιτητικής συμπεριφοράς είναι πρωταρχικό μέλημα! Πάνω από όλα θα πρέπει να μάθουμε να τρώμε!!!»