Στα πλαίσια της 7ης Παγκρήτιας έκθεσης ‘ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & τοπικές γεύσεις Ελλάδας’ βραβεύτηκε ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης από τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Στις παράλληλες εκδηλώσεις της 7ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας» (από 6 έως 14 Μαϊου) στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο εκπαιδευτικός όμιλος NEW YORK COLLEGE σε συνεργασία με τις Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε – Εκδοτική Κρήτης, πραγματοποίησαν ένα διήμερο Πολιτιστικό και Γαστρονομικό ταξίδι.
Σκοπός η ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, του Λαϊκού Πολιτισμού, των Γεύσεων και της Γαστρονομίας.
Ένα ταξίδι στους δρόμους της κρητικής διατροφής είναι πάντα γοητευτικό, όχι μόνο για την τέρψη των ουρανίσκων και της γεύσης, αλλά και για τα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που ενσωματώνει. Η κουλτούρα ενός λαού αντικατοπτρίζεται στο φαγητό του, κανόνας που δικαιώνεται απόλυτα στην περίπτωση της παγκοσμίου φήμης κρητικής κουζίνας.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος PhD, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας με Θέμα: ‘Η Κρητική διατροφή στην προστασία της υγείας’ και στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση του.